aug 27

Afwisseling voor de avontuurlijke wandelaar in Zuid-Afrika

door in Bevolking, Blog, Vakantie

Zuid-Afrika is dé bestemming voor de avontuurlijke wandelaar die houdt van ongerepte natuur, afwisseling en die graag van andere culturen proeft. Er zijn diverse schitterende ‘trails’ die je voeren door een verrassende land dat je niet snel zult vergeten.  De Tuinroute is de beroemde trail langs de ruige kustlijn, door een groen Afrika. Je vindt er weelderig begroeide heuvels en oerbossen. Uitrusten was nog nooit zo fijn met een glas witte Zuid-Afrikaanse wijn en de walvissen waar je in de verte naar kunt staren. Ga je voor een flinke uitdaging? Beklim dan de bergtoppen van Drakensberg en leg als beloning een bezoek af aan het Kruger National Park om de “Big Five” te spotten. Leeuwen, olifanten, neushoorns, luipaarden en buffels: je komt ze allemaal tegen.

tuinroute-garden-route

Tuinroute (Garden Route)

Pas je uitrusting aan op het afwisselde landschap

Zuid-Afrika biedt hooggebergte, zand- en rotsstranden, een woestijn en uitgestrekte nationale parken. Het klimaat is overwegend zacht, maar het kan hoog in de bergen erg koud zijn en midden in de woestijn behoorlijk heet. Houd daar rekening mee als je de verschillende plekken in één vakantie wilt ontdekken. Je zult je wandeluitrusting daaraan moeten aanpassen, net als je kleding.

  • Wandelschoenen van ventilerend materiaal en een voorgevormde zool kunnen goede ondersteuning bieden zodat je tijdens hitte kunt profiteren van optimale ventilatie. Merken zoals Salomon bieden dit soort mogelijkheden aan in hun ruime assortiment aan Travel producten. Dit type schoenen kun je dan perfect dragen in Drakensberg. De ondergrond is niet gelijkmatig, dus optimale ondersteuning is geen overbodige luxe.
  • Wat betreft kleding is thermo-ondergoed ook een goede tip. Tijdens hitte zorgt het voor verkoeling en bij kou houdt het je warm. De lichaamstemperatuur blijft dan in optimale conditie.

doorzichtig test bever

Tags: , ,

Reacties zijn gesloten.