apr 10

Er is meer dan de Big Five in het Krugerpark

door in Blog

kruger-in-autoEen van de activiteiten die je tijdens een reis naar Zuid-Afrika zeker moet doen, is op safari in het Krugerpark, om daar de Big Five te spotten en te fotograferen. Maar het Krugerpark biedt meer dan alleen wilde beesten.

In de auto

Het Krugerpark herbergt de grootste olifantenpopulatie ter wereld, de volledige Big Five, krokodillen, cheeta’s en nijlpaarden. Je kunt op safari om al deze beesten te zien, maar je kunt ook op andere manieren het park verkennen. Zo kun je de hele Lebombo Motorised Eco Trail (500 kilometer) afleggen met je eigen 4×4 terreinwagen, onder begeleiding van een gidsauto.

Wil je liever een kortere route afleggen, kies dan voor een kortere (en goedkopere) trail, zoals de Northern Plains Adventure Trail, de Nonokani Adventure Trail of de Madiabantu Adventure Trail.

Wandelen door het Krugerpark

Heb je geen zin om in de auto te zitten? Geen nood. Je kunt ook in de vroege morgen of late middag een wandeling door het park maken, rondom een van de nachtkampen, onder leiding van een gewapende gids.

Pafuri-Walking-Trail

Een langere wandeling behoort ook tot de mogelijkheden. Je kunt een – eveneens begeleide – Wilderness Trail lopen, die twee of drie dagen duurt. Al wandelend krijg je zo kilometers jungle te zien.

Kortom: in het Krugerpark is meer te doen dan de Big Five spotten. Vind je toch het park te groot, en wil je liever een kleiner en overzichtelijker park bezichtigen, dan vind je in de buurt van het Krugerpark ook kleinere Game Reserves, zoals Sable Sand Game en Londolozi Private Game Reserve.

Reacties zijn gesloten.