Toeristische trekpleisters

MasthuleleKruger National Park

Het Kruger National Park is het bekendste wildpark van Zuid-Afrika. Het park ligt in het oosten langs de grens met Mozambique. In het Kruger park leeft de “Big Five”van Afrika: leeuwen, olifanten, neushoorns, luipaarden en buffels. Het is mogelijk om een meerdaagse safaritocht door het park te maken en bovendien kan er onderweg in diverse “lodges”overnacht worden.

Drakensberg

In Kwazulu Natal ligt een indrukwekkend berggebied: Drakensberg. In het gebied liggen de hoogste bergen van Zuid-Afrika met toppen van meer dan 3200 m. Het gebied bestaat uit vier valleien die elk een uniek karakter hebben: The Royal Natal National Park, Cathedral Peak en Didima Valley, de Cathkin en Champagne Valley en Lost Valley met de Middledale Pass.

Robbeneiland

Op Robbeneiland staat de gevangenis waar Nelson Mandela 27 jaar gevangen heeft gezeten. Vanuit Kaapstad gaan er regelmatig veerdiensten naar dit bijzondere eiland. In de gevangenis worden rondleidingen gegeven door oud-gevangenen die alles weten over de periode dat Mandela er gevangen zat.

Blyde River Canyon met God’s Window

The Pinnacle in Blyde River Canyon. South AfricaBlyde River Canyon is een bijzonder natuurverschijnsel, gelegen in het noordelijke deel van Drakensberg. De kloof is 26 kilometer lang en 800 meter diep en daarmee een van de grootste en diepste kloven ter wereld. De kloof is uitgesleten door de Blyderivier waardoor een grillig landschap is ontstaan met bijzondere rotsformaties zoals de Pinnacle en de Three Rondavels. God’s window is een beroemde uitkijkplaats op een helling in het Blyde River Canyon Nature Reserve. Het biedt een prachtig uitzicht over het 800 meter lager gelegen Lowveld.

 

Elephant Coast

De Elephant Coast is een uitgestrekt gebied in KwaZuluNatal, gelegen tussen St.Lucia en Kosi Bay. In het gebied ligt het Hluhluwe Imfolozi Game Park waar witte neushoorns leven. Er ligt zelfs 332.000 hectare werelderfgoed: het iSimangaliso Wetland Park. Dit park heeft een unieke natuur, 3 grote meren, moerassen en 25.000 jaar oude kustduinen.